Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

Smurfit Kappa installerar ContainerEye från PulpEye

ContainerEye-containern.
ContainerEye-containern.
Carole Glacet, en internationell koncernpraktikant från Smurfit Kappa, matar PulpEye placerad i ContainerEye med ett prov.
Carole Glacet, en internationell koncernpraktikant från Smurfit Kappa, matar PulpEye placerad i ContainerEye med ett prov.
Publicerad av
Simon Matthis - 20 apr 2018

Smurfit Kappa Piteå har installerat ContainerEye som innehåller en PulpEye med moduler för analys av kappatal, krill samt fiber och spet, allt i en snygg container som levererades nyckelfärdig för anslutning till provpunkter, vatten, el och avlopp. Kunder till PulpEye kan därmed få en paketlösning i bokstavliga betydelse.

– Långa ledningar från provpunkter är i regel inga problem och normalt kan därför PulpEye-enheten placeras i en för användare och analysator tyst och ren miljö. Men i fall där det inte finns möjlighet till placering i ett lämpligt existerande rum kan vi nu erbjuda en kostnadseffektiv och perfekt miljö för både personal och analysator, nämligen ContainerEye, säger Öjvind Sundvall, VD PulpEye.

– Den första ContainerEye gick till Smurfit Kappa Piteå. Erfarenheterna av denna okonventionella lösning är goda och vår nästa leverans är redan på gång. Förutom från enskilda massa- och pappersbruk har vi fått förfrågningar från kunder som efter behov vill kunna flytta runt samma PulpEye-enhet mellan flera bruk inom samma företag, säger Öjvind Sundvall.