Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Ny affärsområdeschef för Holmen Paper

Foto: Holmen
Foto: Holmen
Publicerad av
Simon Matthis - 31 maj 2018

Lars Lundin har utsetts till ny affärsområdeschef för Holmen Paper och tillträder sin nya roll senast den första december 2018. Han efterträder Nils Ringborg som kvarstår i koncernledningen som rådgivare åt VD.

- Lars är en omvittnat god förändringsledare med mångårig erfarenhet från både produktionssidan och marknad. Hans samlade kompetens behövs i arbetet med att fortsätta utveckla vår affär och jag är övertygad om att Lars kommer ta Holmen Paper till nästa nivå, säger Henrik Sjölund, VD och koncernchef för Holmen, i ett pressmeddelande.

Lundin har trettio års erfarenhet från massa- och pappersindustrin med tidigare befattningar på bland annat Stora Enso. Han kommer senast från en roll som VD för kartongtillverkaren Fiskeby Board.

- Jag är imponerad över den förändringsresa Holmen Paper gjort från tidningspapper till dagens starka position inom bok- och specialpapper. Under mina år i branschen har jag följt Holmens utveckling på avstånd och ser nu verkligen fram emot att få vara en del av laget. Jag tror och hoppas att mina erfarenheter kommer att vässa Holmens konkurrenskraft ytterligare, säger Lars Lundin.

Annons

Annons