Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

MoRe utbildade laboranter i Gruvön

Foto: MoRe
Foto: MoRe
Publicerad av
Simon Matthis - 07 jun 2018

I samband med BillerudKorsnäs kartongmaskininvestering i Gruvön har ett stort utbildningspaket satts i sjön. P&L har, med MoRe som utförare, fått uppdraget att utbilda de laboranter som anställts för kartongmaskinen.

– Utbildningssatsningen ingår i Gruvöns projekt Next Generation. Vi samarbetar sedan flera år med P&L och utför utbildningar på deras uppdrag, exempelvis en allmän Labcertifieringsutbildning i tre etapper för laboranter. Utbildningen för Gruvöns laboratoriepersonal skräddarsyddes utifrån deras behov både vad gäller innehåll och material, säger Robert Selling på MoRe i ett pressmeddelande.

Den teoretiska delen av utbildningen omfattade totalt 32 laboranter uppdelade i två grupper och pågick i fyra dagar vardera. Grupperna bestod av alltifrån nyanställda till personer med många års laboratorieerfarenhet. Upplägget var sådant att teori varvades med praktiska gruppövningar och laborationer i olika omfattning beroende på erfarenhet. Både fysikaliska och kemiska analysmetoder gicks igenom liksom allmän laboratorieteknik, skydd och säkerhet och inte minst kvalitetsarbete.

Annons

Annons