Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Södra avyttrar Södra Wood Kallinge och Umeå

Foto: Södra
Foto: Södra
Publicerad av
Simon Matthis - 08 jun 2018

Södra säljer Södra Wood Kallinge och Södra Wood Umeå till det tyska företaget Sörnsen Holzleisten.   Övertagandet äger rum den 1 september 2018. MBL-förhandlingar inleds omgående angående övergång av verksamhet.

Södra Wood Kallinge producerar list, panel och massiva trägolv och har ett 80-tal medarbetare. Södra Wood Umeå producerar list och panel och har ett 20-tal medarbetare. Huvudmarknad för de båda enheterna är Skandinavien.

– Under förra året såldes Södra Wood Grimslöv, UAB SIWood och Södra Wood AS till Sörnsen. Nu säljs även verksamheterna i Kallinge och Umeå till samma köpare. Övertagandet av Kallinge och Umeå ger Sörnsen en större marknadsandel där de med en konkurrenskraftig produktion och vår starka sälj- och distributionsorganisation kan utveckla den interiöra affären på ett positivt sätt. Genom förvärvet skapar Sörnsen ett starkare, stabilare och mer konkurrenskraftigt företag, säger Peter Karlsson, segmentschef Interiör, i ett pressmeddelande.

Södra samlokaliserar hyvlerierna i Kallinge och Ronneby i enlighet med tidigare beslut. Den nya lokaliseringen blir i Kallinge där det också investeras.  

– Beslutet är en del av den strategiska inriktning vi valt inom Södra Wood och bidrar till att vi kan skärpa fokus på våra övriga satsningar.  

Annons

Annons