Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Södra satsar på höga hus i trä 

Publicerad av
Simon Matthis - 13 jun 2018

 Södra gör en storskalig satsning på CLT och andra konstruktionsprodukter.

– Vi ser ett kraftigt växande intresse för byggande i trä. Där vill vi vara med på ett helt nytt sätt, säger Urban Blomster, projekt- och marknadsansvarig på Södra Building Systems.

Hittills har koncernens sågverksbolag Södra Wood levererat brädor och plank. Medan Södra Interiör producerar panel, golv och list.

Med Södra Building Systems erbjuder man nu ett kraftigt utökat produkt- och tjänsteutbud på byggsidan. Satsningen presenteras på Trä & Teknik, där företaget både är utställare och medverkar i seminarieprogrammet.

– Framförallt vill vi visualisera våra nya produkter och tjänster. Vi vill vara med tidigt i projekten, erbjuda effektiv logistik, partnerskap och helhetslösningar, förklarar Urban Blomster.

Kärnan i satsningen är en ny produktionslina för CLT, korslimmat trä, som Södra just nu sätter upp i sin sågverksanläggning i Värö i norra Halland.

– Den börjar producera på allvar i början av 2019, säger Urban Blomster.

– Vi ska även på sikt leverera limträ och LVL-produkter för de behov som uppstår i byggnationen. Allt som krävs för att på ett kostnadseffektivt sätt bygga högt i trä, i första hand flerbostadshus på fyra till åtta våningar.

 

Annons

Annons