Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, mar, 23 2019
Senaste Nytt

Bank stödjer pappersbruksmuseum

Publicerad av
Simon Matthis - 19 jun 2018

Bergslagens Sparbanks ägare Sparbanksstiftelsen Bergslagen skänker 50 000 kronor till Frövifors pappersbruksmuseum, för att de ska kunna förbättra sina lokaler.

– Papper är ett mångsidigt material som kan vara starkt och leva länge, men för att inte skadas måste det vistas i rätt av miljö. Luftfuktigheten får inte vara för hög och det får inte vara för mycket ljus, säger Mikael Tiderman, museichef, i ett pressmeddelande.

Pengarna från Sparbanksstiftelsen går i en första etapp till att bygga nya montrar som skyddar utställningsföremålen och till att mörklägga en utställninghall där en del arkiverade dokument och föremål ska visas för allmänheten i sommar, tillsammans med papperskonst och en utställning om bokbinderi. Museets arkiv rymmer föremål från så långt tillbaka som 1600-talet.

Nya armaturer med LED-ljus kommer också att köpas in. LED är det mest skonsamma ljuset för utställningsobjekten.

– Vi vill ha hög kvalitet på våra utställningar och fortsätta vara ett attraktivt besöksmål för både lokala och långväga besökare. Pengarna från Sparbanksstiftelsen Bergslagen är en otrolig viktig del i denna strävan, säger Mikael Tiderman.

Annons