Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Rekordmånad för svenskt byggträ

Foto: Södra
Foto: Södra
Publicerad av
Simon Matthis - 20 jun 2018

Svenska byggkunder vill köpa träprodukter som aldrig förr. Maj blev en rekordmånad för Södras försäljning av svenskt byggträ. Försäljningen ökade med fem procent jämfört med samma tidsperiod 2017, en ökning från redan väldigt höga siffror.

Under maj månad nådde Södras försäljning av svenskt byggträ nya rekordnivåer. Det är fjärde året i rad försäljningen ökar, och den ökar alltså från redan mycket höga nivåer.

– Det här är en tydlig trend, och ett väldigt positivt resultat. Att bygga i trä är framtiden, och allt fler ser fördelarna med detta. Det börjar sätta sig att träbyggande är det hållbara och klimatsmarta alternativet, och då får det konsekvenser i våra köpmönster, säger Fredrik Gustavson, försäljningschef Skandinavien på Södra Wood, i ett pressmeddelande.

Efterfrågan på trä och träprodukter är stark från både bygghandel och byggindustrin. Det gäller både produkter av gran, som används framförallt som konstruktionsvirke, och produkter av tall, som används impregnerat i till exempel trall och utemiljöer.