Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Pöyry presenterade innovativa lösningar på ZELLCHEMING-Expo 2018

Diskussion på mässan om pappersbanan, som rullas upp på stora cylindrar och skärs till det format kunden beställt. Foto: Mesago: kredit: Thomas Klerx
Diskussion på mässan om pappersbanan, som rullas upp på stora cylindrar och skärs till det format kunden beställt. Foto: Mesago: kredit: Thomas Klerx
Publicerad av
Markku Björkman - 27 jun 2018

Koncernen Pöyrys experter är representerade med en monter på tredagarsmässan ZELLCHEMING Expo, ett ledande event för massa- och pappersindustri i Centraleuropa, som pågår till 28 juni. Pöyry exponerade en rad nyskapande lösningar för företag av alla storlekar, samt aktuella trender och förbättringar för branschen.

Sedan företaget grundades i oktober 1958, har Pöyry utvecklats till en av världens ledande konsult- och ingenjörsföretag inom massa- och pappersindustrin. Företaget framhåller att deras verksamhet bygger på 60 års erfarenhet.

På mässan presenterade företaget digitala lösningar såsom "Pöyry Virtual Plant" som gör det möjligt för virtuell demonstration av pappersbruket under planeringsfasen, och "Pöyry Smart Site" som bidrar till att öka effektiviteten i pappersfabrikens produktionslinje ”för de kommande 60 åren”, som Pöyry uttrycker saken.

Pöyry hänvisar till företagets nya koncept som går under begreppet, operativ excellens, vilket enligt företaget bidrar till minskning av rörliga kostnader i pappersbruket. Pöyry Management Consulting strategiska rådgivning lämnas i samband med investeringar.

Genom lämpliga tekniska metoder och användning av moderna förfaranden när det gäller behandling av sötvatten och avloppsvatten, samt genom att generera ånga och andra energiresurser stegras pappersbrukets ekonomiska effektivitet.

Pöyry anser att deras lösningar ger värde under hela livscykeln - från strategisk rådgivning till det färdiga projektet. På mässan i Frankfurt am Main representeras Pöyry av ett internationellt och tvärvetenskapligt team från ledningsrådgivningen och verkstadsindustrin.