Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

SunPine väljer Pöyry för bygget av en ny fabrik

Jonny Stridh, vd Pöyry, skålar in avtalet med SunPines projektledare för investeringar Ulrika Hagman och vd Magnus Edin.
Jonny Stridh, vd Pöyry, skålar in avtalet med SunPines projektledare för investeringar Ulrika Hagman och vd Magnus Edin.
Publicerad av
Simon Matthis - 15 aug 2018

I april kom beskedet att SunPine investerar 250 miljoner kronor i en ny fabrik. Som samarbetspartner har nu valet fallit på Pöyry.

– Vi är mycket nöjda med att tillsammans med Pöyry ta nästa steg i vår utveckling, säger Magnus Edin, vd för SunPine, i ett pressmeddelande.

Den nya fabriken planeras att tas i bruk 2020 och kommer att byggas på SunPines fabriksområde på Haraholmen i Piteå. Huvudfokus med investeringen är att öka kapaciteten på produktionen av talldiesel med 50 procent. Och nu står det klart det blir Pöyry som går in som samarbetspartner under projektet.

– Vi går en intressant framtid till mötes. Nu kan vi, tillsammans med Pöyry, realisera SunPines planerade bioraffinaderi. Pöyry kommer att komplettera oss som partner i detta arbete och vi ser fram emot ett intressant och givande projekt, säger Ulrika Hagman, projektledare för investeringar på SunPine.

– Med ökad kapacitet kan vi ytterligare befästa SunPines position som ett världsledande, hållbart bioraffinaderi med gröna produkter, konstaterar Magnus Edin, vd, SunPine.

Pöyrys uppdrag för SunPine omfattar bland annat projektledning, upphandling och byggnation.

Annons

Annons