Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, apr, 23 2019
Senaste Nytt

Sting Bioeconomy ska lyfta framtidens tillväxtföretag  

Victor Isaksen, VD på Sting Bioeconomy
Victor Isaksen, VD på Sting Bioeconomy
Publicerad av
Simon Matthis - 23 aug 2018

I dagarna lanseras Sting Bioeconomy, en ny spetsinkubator som ska bidra till att utveckla innovationer inom området skogsbaserad bioekonomi och öka antalet snabbväxande företag inom detta område. Victor Isaksen, erfaren entreprenör och skogsägare, blir vd för den nystartade Karlstadsbaserade inkubatorn.

Satsningen är ett samarbete mellan det världsledande klustret inom skogsbaserad bioekonomi, Paper Province, Region Värmland, Karlstad Kommun och Sting, Nordens ledande inkubator för startups med hög tillväxtpotential.

Den nya inkubatorn får sitt säte i Karlstad med målsättningen att utnyttja Värmlands starka position inom skogsbaserad bioekonomi. Här finns världsledande industri med storföretag som Rottneros och Nordic Paper, samt ett starkt bioekonomikluster i form av Paper Province. Som partner i satsningen medverkar Stockholmsbaserade inkubatorn Sting, som kommer att bidra med sin erfarenhet av att utveckla högteknologiska startups samt sitt internationella nätverk av investerare och affärskontakter.

I dagarna påbörjar Victor Isaksen sitt uppdrag att bygga upp Sting Bioeconomy. Victor har en bakgrund som entreprenör och har dessutom som skogsägare kunskaper som han kommer att ha nytta av i sitt arbete.

– Jag ser fram emot att bygga upp Sting Bioeconomy till ett världsledande ekosystem för unga lovande bolag med fokus på hållbara tjänster och produkter baserade på förnyelsebara resurser, säger Victor.

– Jag ser också mycket fram emot samarbetet med Sting, som ju är internationellt erkänd som en av världens bästa inkubatorer, med sitt beprövade arbetssätt, fortsätter han.

Sting Bioeconomy välkomnar startups från hela landet till sitt program och kommer, med sin bas i Karlstad, att bedriva verksamheten delvis virtuellt och med nära koppling till Stockholm. Förhoppningen är att lovande bolag inom områden som bioenergi, nya förpackningslösningar och optimering av skogs- och pappersindustriprocesser kommer att söka sig till inkubatorn. Förutom grunden, att stötta nystartade företag, ska utvalda bolag få stöd med till exempel affärsmodellering, kapitalanskaffning och internationalisering.

Annons