Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Ahlstrom-Munksjö investerar 21 miljoner euro i fabrik i Brasilien

Foto: Ahlstrom-Munksjö
Foto: Ahlstrom-Munksjö
Publicerad av
Simon Matthis - 31 aug 2018

Ahlstrom-Munksjö investerar 21 miljoner euro i verksamheten Coated Specialties för att förbättra förmågan och flexibiliteten vid Jacarei-fabriken i Brasilien samt betjäna kunder i Sydamerika med ett bredare erbjudande.

Projektet förväntas vara klart under tredje kvartalet 2019 och kommer att öka pappersmaskinens bestryknings- och kalandreringskapacitet. Ombyggnaden ska göra det möjligt för Ahlstrom-Munksjö att erbjuda effektivare högkvalitativa bestrukna produkter till kunderna inom områden för självhäftande och våt limmärkningsetikettering , flexibla förpackningsmaterial och sublimeringstryck. Efterfrågan på förädlade bestrukna papper har varit god i regionen under de senaste åren, enligt Ahlstrom-Munksjö.

– Projektet är det senaste steget för att stärka vår ställning i Brasilien, säger Valmir Piton, Vice President, Coated Specialties-verksamheten, och Country Manager, Brasilien.

I april ingick Ahlstrom-Munksjö ett avtal om att förvärva MD Papéis 'Caieiras specialpappersbruk, beläget i närheten av Jacareì, i Sao Paulo-området. Efter förvärvet kommer Ahlstrom-Munksjös närvaro i Brasilien att bestå av tre verksamhetsanläggningar, samtliga nära Sao Paolo, med över 700 personer och med en omsättning på cirka 200 miljoner euro.

Annons

Annons