Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, mar, 23 2019
Senaste Nytt

Sunpine instiftar hållbarhetspris

 Ann Vikström, projektledare Näringslivets dag, Magnus Edin, vd SunPine och Peter Palmqvist, näringslivschef Piteå kommun, presenterar ett nytt Hållbarhetspris till Näringslivets dag i Piteå den 9 november.
 Ann Vikström, projektledare Näringslivets dag, Magnus Edin, vd SunPine och Peter Palmqvist, näringslivschef Piteå kommun, presenterar ett nytt Hållbarhetspris till Näringslivets dag i Piteå den 9 november.
Publicerad av
Simon Matthis - 14 sep 2018

SunPine instiftar Hållbarhetspriset på Näringslivets dag. Priset ska gå till företag som är förebilder inom klimatsmart miljöarbete, förnyelsebar produktutveckling och socialt ansvarstagande.

– Vi vill lyfta företag som gör stora insatser, som inspirerar och går före, säger Magnus Edin, vd, SunPine.

Sju pris blir åtta på Näringslivets dag i Piteå den 9 november. SunPine instiftar nu ett Hållbarhetspris som delas ut på näringslivsgalan.

Magnus Edin, vd, SunPine:

– För SunPine är hållbarhet en del av vårt DNA. Vår råvara är en restprodukt från pappersmassabruken, vår fabrik utvecklas ständigt för att minska vår totala klimatpåverkan och vår produkt reducerar koldioxidutsläpp motsvarande årsutsläpp från 157 672 dieselbilar.

– För oss är det viktigt att lyfta fram just förnyelsebar innovation och ansvarsfullt företagande. Därför vill vi prisa de som inspirerar och bidrar inom hållbarhet här i Piteå, de som faktiskt gör världen lite, lite bättre.

Den 9 november delas Hållbarhetspriset ut för första gången, en glad vinnare mottar då bland annat en specialdesignad glasskål från Linda Isaksson, Heta Hyttan i Piteå.

– Hon har gjort en helt unik glasskål där hon blåser in vår talldiesel och harts i själva glaset. Vi vågar påstå att den dels är lokalproducerad och dels unik i sitt slag, säger Edin.

Näringslivets dags projektledare Ann Vikström är glad över att kunna presentera en ny priskategori:

– Det känns bra att vi nu kan dela ut ett pris som har fokus på hållbarhet, på det här viset ökar galans betydelse och bredd. Vi är självklart glada över att SunPine tar det här initiativet, de är själva en förebild och att de nu vill lyfta fram andra känns väldigt bra.

Annons