Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Olov Winblad von Walter ny platschef på Metsä Board Husum

Publicerad av
Simon Matthis - 20 sep 2018

Metsä Boards kartong- och massabruk i Husum har fått en ny platschef, Olov Winblad von Walter, som nu är på plats. Han har tidigare varit produktionsansvarig för det bestrukna journalpapperet liksom chef för pappersbruket i Husum men kommer nu senast från en befattning som platschef för Iggesunds Bruk.

Metsä Boards integrerade kartong- och massabruk i Husum är Europas största enhet i sitt slag och har en årskapacitet på 400 000 ton falskartong, 270 000 ton vit kraftliner och 730 000 ton sulfatmassa. Falskartong från Husum används bland annat i livsmedelsförpackningar, kosmetikförpackningar och andra konsumentförpackningar samt i artiklar för mat och dryckservice. Den vita kraftlinern används till vita förpackningar av wellpapp.

Olov Winblad von Walter har erfarenhet från ledande befattningar inom Iggesund, Metsä Board, APRIL Fine Paper i Indonesien samt MoDo Paper och är nu platschef för Metsä Board Husum.

– Det känns fantastiskt spännande att få kliva in i ett omformat Metsä Board Husum som nu är helt inriktat förpackningskartong och vit kraftliner, säger Olov Winblad von Walter.

– Jag tycker att Husum är min hemmabas trots att jag också arbetat i några andra bruk. Här fick jag mitt första jobb efter utbildningen 1989 och jag har på olika sätt följt bruket sedan dess. Bruket haft en bra och positiv utveckling och jag ser verkligen fram emot att återvända till Metsä Board Husum.

Annons

Annons