Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

 “The Paper Bag” initiativtagare till första European Paper Bag Day

Publicerad av
Simon Matthis - 01 okt 2018

Plattformen "The Paper Bag", där Europas ledande kraftpappersproducenter och pappersbärkassetillverkare samverkar, lanserar den första European Paper Bag Day den 18 oktober 2018. Denna årligt återkommande dag syftar till att öka medvetenheten hos konsumenter om pappersbärkassar som hållbara och effektiva förpackningar för framtiden, vilka bidrar till att minimera miljöutsläpp. "The Paper Bag" ser nu fram emot det första eventet 2018.

– Genom att fira European Paper Bag Day vill vi framhäva fördelarna med pappersbärkassar och samtidigt erbjuda konsumenter ett val som möjliggör ansvarstagande för miljön", förklarar Elin Gordon, generalsekreterare för CEPI Eurokraft.

– Med våra aktiviteter vill vi starta upp en dialog med konsumenter om pappersförpackningar och ge dem fakta och inspiration att vidta åtgärder till att minimera den globala uppvärmningen och andra miljöutsläpp.

Samtliga kommunikationsaktiviteter som äger rum i samband med European Paper Bag Day kommuniceras via sociala medier för “The Paper Bag” under hashtaggen #EuropeanPaperBagDay: på Facebook-sidan “Performance powered by nature”samt LinkedIn-sidorna för EUROSAC och CEPI Eurokraft.

Plattformen "The Paper Bag" grundades år 2017 av de ledande europeiska kraftpappers-producenterna och tillverkarna av pappersbärkassar. Plattformen arbetar för att informera om fördelar med användning av pappersförpackningar. De två organisationerna CEPI Eurokraft och EUROSAC håller ihop plattformen.

Annons

Annons