Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, mar, 23 2019
Senaste Nytt

Ahlstrom-Munksjö slutför förvärvet av Expera

Foto: Ahlstrom-Munksjö
Foto: Ahlstrom-Munksjö
Publicerad av
Simon Matthis - 12 okt 2018

Ahlstrom-Munksjö har nyligen slutfört förvärvet av Expera för 615 miljoner dollar (EUR 526 miljoner) på kassa- och skuldfri basis.

Expera bildar Ahlstrom-Munksjös femte affärsområde: North America Specialty Solutions.

Förvärvet medför en expansion av Ahlstrom-Munksjös närvaro i Nordamerika och förstärker bolagets utbud av avancerade specialtillverkade fiberbaserade material. Förvärvet medför en resultatökning för bolaget. Genom förvärvet nästan tredubblar Ahlstrom-Munksjö sin nettoomsättning i USA och får en plattform för tillväxt.

Expera är en ledande producent av specialpappersprodukter i Nordamerika. Verksamheten omfattar fyra pappersfabriker med två integrerade massabruk I Wisconsin i USA.

Hans Sohlström, vd för Ahlstrom-Munksjö, kommenterar:

– Detta förvärv är betydande för implementeringen av vår strategi. Det innebär att vi kan förstärka vår position inom fiberbaserade material och möjliggör att vi kan erbjuda våra kunder ökat värde speciellt i Nordamerika, men även globalt. Vi har kompletterande kunnande och kan tillsammans skapa ytterligare värde genom gemensam produktutveckling och ett utbyte av best practice-metoder. Jag vill avsluta med att önska Experas personal välkommen att bli en del av Ahlstrom-Munksjö.

Annons