Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, mar, 23 2019
Senaste Nytt

Holmen uppgraderar övervakningssystemet på PM12 i Hallsta

Foto: Holmen
Foto: Holmen
Publicerad av
Simon Matthis - 15 okt 2018

Holmen uppgraderar vibrationsövervakningen på pappersmaskinen PM12 i pappersbruket i Hallstavik, där man i en första etapp investerat i drygt etthundra mätpunkter för vibrations- och stötpulsmätning på vira- och presspartierna.

Den mekaniska konditionen på vira- och presspartierna kommer att övervakas online med mätsystemet Intellinova Parallel EN och accelerometrar av modellen DuoTech från SPM. Onlinesystemet har sexton kanaler för parallell mätning.

DuoTech är en kombinationsgivare som kan användas för både vibrations- och stötpulsmätning med de patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD. Denna kombination av mätteknologier gör det möjligt att med hjälp av en och samma givare upptäcka många olika typer av problem.

Enligt SPM ger tillståndskontroll med HD-teknologierna exceptionellt långa förvarningstider mot nedsatt mekanisk kondition – två till tre år är inte ovanligt – och optimerar därmed planeringshorisonten för underhållet. Mätresultaten är kristallklara och lättolkade.

Installationen och planeras vara avslutad i slutet av november 2018.  

På Holmen Paper Hallsta tillverkas papper för magasin, böcker och reklamtryck på de högeffektiva pappersmaskinerna PM11 och PM12. Produktionen baseras uteslutande på färska fibrer av granmassaved.

Annons