Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, mar, 23 2019
Senaste Nytt

Komatsu Forest vill bygga ny fabrik i Klockarbäcken

Bild: Komatsu Forest
Bild: Komatsu Forest
Publicerad av
Simon Matthis - 16 okt 2018

Nyligen meddelade Komatsu Forest att de avser förvärva mark på Klockarbäcken, Umeå. Ambitionen är att bygga en helt ny fabrik på området.

– Vi vill ha en fabrik som är anpassad utifrån människans möjligheter, där teknik, god ergonomi och säkerhet främjas och verkar för god kvalitet för tillverkningen. Vi vill bygga en attraktiv och effektiv arbetsplats där våra medarbetare trivs och utvecklas och där vi kan leverera produktkvalitet i framkant, säger Martin Ärlestig, fabrikschef på Komatsu Forest.

- Vi ser det här som en stor investering i regionen, som kommer att bidra till ytterligare arbetstillfällen under hela byggprojektet. Vi ser även fabriken som en del av en större helhet, där en etablering av den nya fabriken bidrar till att stärka regionen som skogstekniskt centrum i Sverige. Regionen har redan idag en stark skogsteknisk position. Det här skulle ytterligare bidra till att stärka den positionen för framtiden”, avslutar Ärlestig.

För att ett beslut om en investering i en ny fabrik ska realiseras krävs att ett antal stöd bistår företagets satsning, såsom en hållbar infrastrukturlösning som möter företagets framtida behov av transporter både via väg, med en anslutning till Västra länken, och järnväg. Dessutom behövs ett regionalt investeringsstöd som komplement till den stora satsning som företaget gör.

– Det här är en av de större investeringarna i företagets historia och som vi förstår en av de större industriella investeringar som görs i Sverige just nu. Vi ser fram emot att alla ingående komponenter går i lås så att vi kan realisera våra planer och börja upphandla för projektet, säger  Mitsuru Ueno, VD Komatsu Forest.

Annons