Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Stora Enso förvärvar svenskt cellulosateknikföretag

Publicerad av
Simon Matthis - 30 okt 2018

Stora Enso har utökat sitt ägande i Sverigebaserade bolaget Cellutech AB till 100 procent. Företaget specialiserar sig på utveckling av nya material och applikationer baserade på cellulosa, MFC och andra träbaserade komponenter.

Cellutech arbetar bland annat med skum till förpackningar och till hydrosystem för odling, områden där marknaden ständigt växer. Cellulosaskum kan exempelvis användas i förpackningar för att ersätta polystyrener som är den mest använda plasten.

– Förvärvet av Cellutech kommer att tillföra en ny dimension till vår fiber- och cellulosakapacitet, särskilt inom lättviktigt skum och så kallade sfärer av cellulosa. Vi investerar i tekniker och expertis som ytterligare kommer att bredda division Biomaterials kompetens för utveckling av applikationer, säger Markus Mannström, chef för Stora Enso Biomaterials, i ett pressmeddelande.

Cellutech grundades 2013 och består av ett aktivt team med åtta vetenskapsmän och forskare som fungerar som en länk mellan akademin och industrin.

Annons

Annons