Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Säker ställning på marknaden för både massa och värme

Vid Gruvöns bruk byggs Next Generation. Ställningsbyggnationen och kringarbetet är komplext. Foto: No Problems
Vid Gruvöns bruk byggs Next Generation. Ställningsbyggnationen och kringarbetet är komplext. Foto: No Problems
Alla bolag i No Problems drivs av företagare med stor kompetens på ställningsmaterial och ställningsbyggande. Foto: No Problems
Alla bolag i No Problems drivs av företagare med stor kompetens på ställningsmaterial och ställningsbyggande. Foto: No Problems
Anders Olausson, vd för No Problems Scaffolding. Foto: No Problems
Anders Olausson, vd för No Problems Scaffolding. Foto: No Problems
Publicerad av
Redaktionen - 13 dec 2017

ANNONS
Sverige nästan kokar av industriprojekt. Därför är det inte förvånande att efterfrågan på material som hör ställningar till är stor just nu. No Problems Scaffolding, som har Sveriges största ställningsdepå, är redo att möta den växande marknaden. 

No Problems Scaffolding har specialiserat sig på ställningserbjudandet och har bland annat hand om Sveriges kanske största pågående industriprojekt, Next Generation – Billerud Korsnäs satsning på en av världens största kartongmaskiner vid pappersbruket i Grums. No Problems förser hela projektet med byggnadsställningar, alternativa utrymningsvägar, tillfälliga arbetsplattformar med mera. 

–  Det som är unikt med vårt erbjudande är att vi kan finnas på plats var som helst i Sverige och att vi har marknadens största massa av ställningsmaterial, säger Anders Olausson, vd för No Problems.

No Problems har valt en ”omvänd” organisationsstruktur, där sex av elva fristående bolag äger logistik- och administrationsbolagen, som i sin tur äger allt ställningsmaterial. Därmed kan massan fördelas efter behov på ett effektivt sätt. Genom att först hitta rätt personer och därefter 
marknaden har företaget kunnat gå från en omsättning på 10 miljoner 2003 till 300 miljoner kronor förra året. 

– Vi kallar vår organisation för partnerorganisation. Den består dels av ställningsbolagen som drivs av engagerade, duktiga personer och dels av det centrala logistik- och administrationsbolaget som tar ansvar för ekonomi, logistik, marknadsföring och allt som inte är direkt kopplat till kundbearbetning eller projektledning. På detta sätt har vi lyckats förena två så motsatta egenskaper som kontroll och entreprenörskap – vilket är ovanligt, säger Anders.

Stora projekt - inga problem

No Problems erbjuder sina tjänster till ett brett spann av kunder: stora byggbolag, skolor, sjukhus, villaägare och inte minst värmebolag samt papper- och massaindustrin som bolaget har löpande underhållskontrakt med. Uppdraget i projekten består av att leverera ställningar  för det dagliga underhållet, planerat underhåll som stopparbeten samt projekt.  Handlar det om stora industriprojekt eller kontrakt träder No Problems in med centralt totalansvar från logistik- och administrationsbolaget. 

– I alla typer av uppdrag säkerställer vi den viktiga entreprenörsandan. Det är samtidigt viktigt att framhålla att oavsett vem kunden skriver kontrakt med så har man hela No Problems-gruppens styrka bakom sig, säger Anders.

Säkerhet står alltid högst upp på agendan för No Problems. Bolaget använder sig av ett digitalt projekthanteringssystem – Bygglet – som garanterar att alla arbetar på samma sätt med säkerheten. 

– Tack vare marknadens mest moderna lösningar inom digitalisering och logistik har No Problems unika styrkor när det gäller att göra riskanalyser, genomföra egenkontroller, se till att alla säkerhetsrelaterade rutiner följs samt att rätt material är på rätt plats i rätt tid. Vi är tack vare detta och våra engagerade partners välsignade med oerhört få tillbud, säger han.

Ett annat utmärkande drag för No Problems är investeringarna i framtiden. Expansions- och investeringsviljan är lika stor från år till år.

– Alla våra intressenter har stort förtroende för oss, eftersom vi har väldigt fin kontroll på ekonomi och struktur. I år räknar vi med att öka vårt materialbestånd med cirka 25 procent. Vi ser till att ligga i framkant. 

 

Fakta

Grundades: Renodlad ställningsbyggnation sedan 2008

Certifiering: ISO 9001:2008, ISO 14001:2004

Medlemskap: Ställningsentreprenörerna (STIB), ID06 och Sveriges Byggindustrier (BI)

Omsättning:  299 MSEK (2016).

Material: 500 000 m2 ställning och 13 000 m2 vindskydd

Huvudkontor: Göteborg

Kunder: Främst energi- och pappersindustrin, byggföretag och privatpersoner.

 

 

Kontakt:

Anders Olausson, vd, 

No Problems Scaffolding

Mobiltelefon: 070 219 87 06

Mejl: anders.olausson@noproblems.se

www.noproblems.se

 

 

 

Annons