Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Stora Ensos Sverigechef: ”Vi är glada och stolta att ha papper i vår produktportfölj”

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 09 nov 2018

Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall tog igår tillsammans med Jonas Sjans, produktionschef på Kvarnsvedens pappersbruk emot ett 70-tal medlemmar från Aktiespararna i Falun/Borlänge.

Sverigechef Per Lyrvall inledde kvällen med att presentera Stora Ensos verksamhet och hur företaget arbetar för att uppnå hållbar lönsam tillväxt. Företaget har en anrik historia som startade i Falu Gruva så tidigt som på 800-talet och kan stoltsera med att vara världens äldsta aktiebolag.

– Det finns dokumenterat redan 1288 att det köptes och såldes aktier i Stora Kopparbergs Bergslags AB, berättade Per Lyrvall.

Stora Kopparbergs Bergslags AB blev sedermera Stora, som 1998 gick samman med finska Enso och Stora Enso bildades. Idag är Stora Enso ett av världens ledande skogsindustriföretag och i Sverige det största skogsindustriföretaget, både om man ser till produktion och antalet anställda.

– Vi är dessutom det enda skogsindustriföretaget i Sverige som har verksamhet inom alla nischer. Vår breda produktportfölj inom konsumentkartong, förpackningslösningar, biomaterial, träprodukter och papper är en av företagets framgångsfaktorer. Vi är glada och stolta att ha papper i vår produktportfölj, poängterade Per Lyrvall.

Annons

Annons