Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Ahlstrom-Munksjö ökar sin produktionskapacitet av pergamentpapper

Bild: Ahlstrom-Munksjö
Bild: Ahlstrom-Munksjö
Publicerad av
Simon Matthis - 09 nov 2018

Ahlstrom-Munksjö stärker sin globala ledande position inom pergamentprodukter för hållbara lösningar genom att invigda en ny linje för pergamentering av papper vid sin anläggning i Saint-Séverin i Frankrike.

Genom den nya linjen vill företaget möta den växande efterfrågan på hållbara alternativ för lösningar inom matlagning och bakning.

Ahlstrom-Munksjös pergamentpaper (Genuine Vegetable Parchment) är gjorda av cellulosafibrer utan några kemiska tillsatser. De flesta av produkterna är biologiskt nedbrytbara och certifierade för kompostering i hushåll.

Pergamentpappren erbjuder bra fettskydd och värmebeständighet, vilket gör dem idealiska för användning inom matlagning och bakning, livsmedelsförpackning och processer inom såväl professionellt som hushållsbruk. Marknaden för pergamentprodukter beräknas på årsbasis växa med cirka 3-5%, enligt företaget.

Investeringen uppgår till cirka 7 miljoner euro. Investeringen offentliggjordes i juni 2017 och produktionen inleddes framgångsrikt i september 2018. Baspappret för pergamenteringslinjen levereras internt, vilket också möjliggör en mer fördelaktig produktmix inom Food Packaging-verksamheten, som är en del av affärsområdet Specialties.

Annons

Annons