Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Kanadensiskt företag blir majoritetsägare i Vida Group

Foto: Vida Group
Foto: Vida Group
Publicerad av
Simon Matthis - 20 nov 2018

Canfor, en av världens största producenter av sågade trävaror, pappersmassa och papper, med bas i Vancouver, Kanada, blir majoritetsägare i Vida Group.

Canfor sysselsätter 6 500 personer och sågar årligen 10 miljoner m3, producerar 1,4 miljoner ton massa och papper samt 400 000 ton pellets. Bolaget har idag 25 sågverk i Kanada och USA, fyra massabruk, ett pappersbruk samt tre pelletsfabriker.

 – I och med förvärvet av Vida är vi glada över att bli en global producent och leverantör av sågade trävaror. Vida är ett välrenommerat varumärke som passar väl in i vår strategi att erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter med stort kundfokus. Vi är glada att Santhe Dahl och Måns Johansson, Vice VD Vida, kommer fortsätta att leda bolagets verksamhet i Sverige. Vi välkomnar Vidas skickliga ledning, duktiga medarbetare och moderna anläggningar till vårt bolag, säger Don Kayne, koncernchef på Canfor. 

Vida kommer fortsätta att producera sågade trävaror, träemballage, modulhus samt biobränsle under sitt egna varumärke. Santhe Dahl, koncernchef, och Måns Johansson kommer fortsätta att vara ansvariga och sköta den dagliga verksamheten av Vida. 

De nuvarande ägarna i Vida säljer 70% av samtliga sina aktier till ett värde av 3 990 miljoner svenska kronor på kassa- och skuldfri basis.

Annons

Annons