Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Digitala lösningar medför nya utmaningar

Publicerad av
Simon Matthis - 11 dec 2018

Smarta digitala lösningar kan bidra till effektiviseringar och nya affärsmöjligheter – men de innebär också nya risker. När företagets styrsystem kopplas upp mot internet ställs man inför helt nya utmaningar och krav.  

På Industrimässorna i Malmö den 6-7 februari kommer Anders Nilsson, IT-säkerhetsexpert från ESET, i realtid visa ett livehack där han tar över en uppkopplad enhet och samtidigt ge tips och råd om hur man kan arbeta med IT-säkerhetsfrågor inom industrisektorn.

– Har man en ledande roll inom industrisektorn och ansvarar över företagets IT-säkerhet eller automatiseringsarbete så är det extremt viktigt att man är medveten om de risker som finns, och hur man på bästa sätt bör hantera dem, säger Anders Nilsson.

– Hackingattacker sker dagligen, attacker mot industriella system sker mer i det dolda.

Vad kan man då göra för att skydda sig?

– Att skydda komplexa system är ett komplext arbete och görs bäst case-by-case. Jag kommer att gå igenom de grundläggande byggstenarna för att bygga upp ett generellt skydd som kan appliceras i de flesta verksamheter. En högre medvetenhet och kunskapsgrad leder till färre risker, säger Anders Nilsson.

Annons

Annons