Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Holmens bruk rankas som världens mest hållbara

Bruket i Workington. Foto: Iggesund
Bruket i Workington. Foto: Iggesund
Publicerad av
Simon Matthis - 14 jan 2019

Holmens kartongbruk i Iggesund och Workington får högsta hållbarhetsbetyg i en utvärdering som analysföretaget EcoVadis gjort för 2018. I och med det tillhör de båda kartongbruken den bästa procenten av alla företag som EcoVadis har bedömt.

 

EcoVadis är det ledande systemet för bedömning och betygssättning av globala företags leverantörer med erfarenhet av över 45 000 bedömningar i 150 länder. Exempel på företag som använder sig av dem är t ex Coca Cola, Johnson & Johnson, Nestlé, L’Oréal och Heineken.

 

− Vi har jobbat hårt under lång tid med att integrera hållbarhetsfrågorna i alla delar av vår verksamhet istället för att se dem som isolerade öar. Det här är en av många bekräftelser på att Holmen och våra kartongbruk har ett mycket starkt hållbarhetsarbete, säger Elin Swedlund, hållbarhetsansvarig för Holmenkoncernen, i ett pressmeddelande.

 

Både Iggesunds bruk och systerbruket i Workington, England, får det högsta betyget, Gold Standard. I och med det tillhör de båda kartongbruken  de två bästa procenten av bedömda företag inom pappersindustrin.

Annons