Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Ny drönare kartlägger skogsarealer

Publicerad av
Simon Matthis - 25 feb 2019

Start-up-företaget Deep Forestry har utvecklat en drönare som kan kartlägga skogsbeståndet.

- Idag lägger skogsbolagen mycket tid på att promenera omkring till fots på skogsområdena. Det innebär en begränsning i hur stort område du kan täcka och hur mycket fakta du kan samla in. Vår drönare flyger mellan träden och med hjälp av avancerade sensorer och optimerad navigation mäter den med stor noggrannhet volymen av skogsbeståndet. Med materialet kan du sedan göra 3D-kartor över området och utifrån detta bygger vi upp 3D-modeller med användbar information om skogen som skogsbolagen har stor nytta av, berättar Levi Farrand, vd för Deep Forestry, i ett pressmeddelande.

Uppsalabaserade Deep Forestry menar att deras system har betydligt högre mätnoggrannhet än existerande drönarbaserade lösningar och plattformen är designad för att digitalisera, accelerera och automatisera traditionella metoder. Just nu använder man sig av en pilot på marken men visionen är att utveckla en fullt automatiserad, nyckelfärdig plattform som kan användas av företag som redan idag är verksamma inom skogsutvärdering runt om i världen.

- Eftersom du får en heltäckande digital 3D-karta över skogen kan du räkna ut hur du kan maximera tillväxten i området. Vår lösning spar mycket tid och pengar, säger Levi Farrand.

Annons

Annons