Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Samverkan i Piteå bidrar till mindre miljöbelastning

Foto: ShoreLink
Foto: ShoreLink
Publicerad av
Simon Matthis - 25 feb 2019

Häromveckan anlände ett fartyg till Haraholmens hamn i Piteå med björkmassaved för Sveaskogs räkning. Istället för att gå utan last till sin nästa destination, som tidigare varit fallet, lastas fartyget nu med husmoduler från Lindbäcks Bygg. Detta är möjligt tack vare ett nytt samarbete som samordnar sjöfrakten.  

Företagen nyttjar båda hamnoperatören ShoreLink, som hjälpte till att samordna sjöfrakten.  

- Det är viktigt att vi tillsammans vänder på alla stenar för att säkra effektiva transporter för våra viktiga företag, säger Johnny Johansson, affärssamordnare Sveaskog, i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär sänkta kostnader och mindre koldioxidutsläpp.

- Det känns väldigt bra att vi genom ett öppet och förtroendefullt samarbete har lyckats hitta effektiva logistiklösningar för både vår björkmassaved och Lindbäcks husmoduler. Med det här samarbetet finns stora fördelar både miljömässigt och ekonomiskt och ambitionen är att vi kan utveckla detta samarbete ytterligare, säger Johnny Johansson.

- Just nu är vår viktigaste fråga att serva industrin med transporter och försöka göra det på ett miljömässigt och hållbart sätt, säger Frida Rowland, Sverigechef för rederiet AtoB@C Shipping med huvudkontor i Ystad.  

Annons

Annons