Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

SCA Wood France och Groupe ISB går samman

Foto: SCA
Foto: SCA
Publicerad av
Simon Matthis - 05 mar 2019

SCA Wood France och det franska företaget Innovation Solutions Bois, ISB, har slagit samman sina verksamheter inom träförädling och distribution av träprodukter i Frankrike. Genom sammanslagningen skapas en stor och resursstark leverantör av träprodukter till fransk byggmaterialhandel.

- Den franska byggmaterialhandeln växer och är viktig för SCA. Genom sammanslagningen skapas en kraftfull leverantör som kan möta anspråken från krävande kunder över hela Frankrike, säger Jerry Larsson, chef för SCAs affärsområde Trä.

SCA tillför bolaget sin träförädling och distribution av träprodukter i Rochefort i Frankrike. SCAs anläggning i Bonneuil-Matours kommer inte att ingå i Groupe ISB, utan stängs efter branden 2018.

SCAs tillskott uppgår till MSEK 300 och omfattar SCAs träverksamhet i Frankrike och förvärv av aktier i Groupe ISB. SCA kommer att få en ägarandel på 38,5 procent i Groupe ISB och blir största ägare. SCA kommer inte att konsolidera företaget.

- För SCA är Groupe ISB en perfekt partner. Vi delar samma värderingar och fokus på kundvärde, hållbarhet och innovation, säger Jerry Larsson. Vi kommer att stärka värdekedjan från skogen, genom våra sågverk, till den växande byggmaterialmarknaden i Frankrike.

Annons

Annons