Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Ny sågverkschef för Sävar såg

Foto: Norra Skogsägarna
Foto: Norra Skogsägarna
Publicerad av
Simon Matthis - 08 mar 2019

Fredrik Samuelsson har utsetts till ny sågverkschef för Sävar såg.

– Det känns riktigt spännande att få detta förtroende. Alla investeringar som gjorts under många år här på Sävar Såg har varit nödvändiga och spännande men jag tror faktiskt att vi bara skrapat på ytan av vad våra maskiner i samklang med personalens kompetens kan prestera, säger Fredrik Samuelsson, som tillträdde som sågverkschef vid sågen den 1 mars i år.

Samuelsson har under cirka sju års tid arbetat som produktionschef vid Sävar Såg och haft ansvar för de anställda på såg och justerverk. Han har också varit involverad i de stora investeringarna som gjorts under de senaste åren, enligt Norra Skogsägarna. 2017 började bygget av en ny såglinje. 2018 installerades en CT-logg, en ny ströläggare och en vandringstork, så kallad TC-tork.

– Ett av mina mål framöver är att stärka det förebyggande underhållet för att identifiera eventuella fel före något går sönder. Det är ett kostnadseffektivt arbete i och med att maskiner inom produktion behöver snurra hela tiden för att uppnå lönsamhet, säger Samuelsson.

 

Annons

Annons