Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Värmländskt samarbete kring hållbarhet

Foto: Mynewsdesk/Wikimedia Commons
Foto: Mynewsdesk/Wikimedia Commons
Publicerad av
Simon Matthis - 11 mar 2019

FBK/Löfbergs Arena, Nordic Paper och UMV har inlett ett samarbete kring hållbarheten.Tillsammans kommer de att fasa ut plast från matförpackningar i Löfbergs Arena.

Nordic Paper står för det miljövänliga pappret, medan UMV står för den fettresistenta barriären som gör att såser, dressingar och fett inte tränger igenom pappret även om maten förblir inslagen i pappret under en längre tid.

-   Det här är bra både för människor och miljö. Vi på Löfbergs Arena arbetar mycket med hållbarhet, precis som våra samarbetspartners. Att göra en sådan här satsning tillsammans med lokala aktörer känns helt rätt, säger Örjan Lindgren, enhetschef för mat och dryck på Löfbergs arena.

-   Nästa steg är lansering. På nästa hemmamatch, som är i morgon, då FBK möter Luleå går vi all in! All snabbmat som är inslagen i någon form av emballage kommer vara invirad i det här miljövänliga pappret. Syftet, förutom att vi slår ett slag för miljön, hållbarhet och det vi kallar grön urbanisering, är att visa på gemenskap mellan företag baserade i Värmland. Det går utmärkt och är dessutom roligt att jobba utanför sina vanliga områden, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör på Nordic Paper.

Annons

Annons