Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Valsteknikföretag planerar stor expansion

Vd:n Gert Almén, längst fram, och operativa chefen Johan Löfberg glädjs åt full fart i valsverkstaden i Grums. Foto: Paper Province
Vd:n Gert Almén, längst fram, och operativa chefen Johan Löfberg glädjs åt full fart i valsverkstaden i Grums. Foto: Paper Province
Publicerad av
Simon Matthis - 25 mar 2019

Triton Valsteknik i Grums ska bli dubbelt så stora inom tre år. Investeringar och rekryteringar i kombination med nya produkter och tjänster ska göra det möjligt. Det skriver Paper Province.

De senaste fem åren har Triton investerat över 30 miljoner i verksamheten och har redan i år satsat tre miljoner på verkstaden och ökar både kapacitet och omsättning.

Triton tillverkar, reparerar och uppgraderar valsar – viktiga komponenter i produktionen på fabriker som tillverkar maskiner, papper, kartong, plast och stål.

– Många i vår bransch nischar sig, men inte vi. Vi kan göra allt som behövs för att hålla valsarna i topptrim – under ett och samma tak. Det gör oss flexibla och effektiva och får kunderna att vilja komma tillbaka, berättar Tritons vd och grundare Gert Almén till Paper Province.

Valsar av alla möjliga storlekar passerar Tritons verkstad, från några få centimeter till flera meter i diamater.

Triton testar gärna nya sätt för att vässa utbudet. Till exempel har de lanserat en onlinetjänst som hjälper kunderna att ha koll på sina valsar. De utvecklar också egna valsar gjorda av kolfiber.

Det finns långt gånga planer på att bygga ett valshotell och tjänsten kommer att smygstartas redan i vår, tillsammans med några mycket intresserade kunder, uppger Paper Province. En idé för framtiden är att kunna tillverka komponenter med 3D-skrivare och prototyperna ser lovande ut.

– Vi är entreprenörer och gillar inte att ha tråkigt. Företag som inte utvecklas försvinner sakta men säkert, därför har vi alltid något nytt på gång, säger Gert Almén.

Annons

Annons