Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Askalon förvärvar Erichs Armaturs ventilverksamhet

Personalen från Erichs Armatur välkomnas till Askalon av vd Mats Warnqvist.
Personalen från Erichs Armatur välkomnas till Askalon av vd Mats Warnqvist.
Publicerad av
Simon Matthis - 02 apr 2019

Sedan 1 januari är Erichs Armaturs ventilverksamhet en del av Askalon.

- Genom detta förvärv och vårt samarbete med Emerson kan Askalon hjälpa våra kunder till säkrare och effektivare drift och underhåll av sina anläggningar, säger vd Mats Warnqvist i ett pressmeddelande.

Det var i december som det stod klart att Askalon skulle förvärva ventilverksamheten från Erichs Armatur, numer Auma Scandinavia AB. I förvärvet ingår säljorganisation, ventilservice i Västervik samt lager i Malmö med cirka 2 000 ventiler och ställdon. 18 anställda med stor erfarenhet har flyttat över från Erichs Armatur till Askalon.

Tack vare köpet har Askalon stärkt sin säljorganisation och får nu ensamrätt på att marknadsföra Emersons ventilfabrikat från tidigare Pentair, som Keystone, Sempell, Neotecha, Vanessa och Clarkson.

Kombinationen av Askalons befintliga serviceorganisation med Erichs ventilservice betyder att Askalon blir ett av de större servicebolagen med kapacitet på upp till hundra servicetekniker för service av säkerhets-, regler- och avstängningsventiler. Tack vare bred och kvalificerad teknisk kompetens kan Askalon ta sig an de flesta typer av ventiler.

Personalen från Erichs Armatur välkomnas till Askalon av vd Mats Warnqvist.

Annons

Annons