Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

BillerudKorsnäs med partner ska utveckla pappersflaskor  

Publicerad av
Simon Matthis - 03 apr 2019

BillerudKorsnäs och Alpla, som tillverkar förpackningslösningar i plast, meddelar att man kommer att ge sig ut på en gemensam utvecklingsresa. Målet är en helt biobaserad och återvinningsbar pappersflaska.

Företagen planerar att bilda ett joint venture genom ecoXpac, tillverkare av pappersflaskor i Danmark. När transaktionen är slutförd kommer BillerudKorsnäs och Alpla äga lika delar av ecoXpac.

I slutet av 2016 presenterade Carlsberg Group en första fysisk prototyp av en pappersflaska, Green Fiber Bottle, och den första generationen pappersflaskor har sedan dess befunnit sig i en testfas. Planen är nu att fortsätta utvecklingen för att kunna lansera och därefter skala upp produktionen.  

- Jag tror att med vår delade och ärliga ambition att bryta ny mark gör Alpla och BillerudKorsnäs ett viktigt åtagande när det gäller att bidra till en mer hållbar framtid. Frågan är inte ”om”, utan ”hur snart” vi kommer att kunna introducera en helt biobaserad och återvinningsbar pappersflaska på marknaden. När vi gör det kommer det att möjliggöra ett betydande skifte i konsumentbeteende globalt, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef på BillerudKorsnäs, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons