Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Stora Enso och AR Packaging lanserar gastätt tråg

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 10 apr 2019

AR Packaging har lanserat en gastät pressad trågförpackning för kyld mat som bygger på en teknik utvecklad i samarbete med Stora Enso.

 

Förpackningar med skyddande atmosfär är ett nytt användningsområde för formpressade kartongtråg, enligt Stora Enso. Trågen produceras med en ny pressteknik av barriärbelagda kartong Trayforma by Stora Enso.

 

–Vi är mycket glada över att samarbetet resulterat i lanseringen av en ny förnybar förpackningslösning på marknaden. Den höga andelen förnybart material gör tråget till ett hållbart alternativ för kylda livsmedel, ett segment som hittills har dominerats av plast. Det här är ett viktigt genombrott som säkert kommer att väcka stort intresse bland livsmedelsföretagen som söker mer miljövänliga alternativ, säger Henna Paakkonen-Alvim, Vice President, Innovations, Stora Enso Consumer Board.

 

– Den ökande efterfrågan på hållbara förpackningar har lett till en intensivt sökande efter ett gastätt kartongtråg. Vi har satsat mycket på att utveckla den nya förpackningslösningen tillsammans med Stora Enso. Trågets form är optimerad för att säkerställa täta förpackningar som ger en hållbarhetstid på upp till 18 dagar, beroende på den produkt som ska packas. Vi tillgodoser därmed behoven hos många olika kylda livsmedelsprodukter, som färskt kött och kyckling, charkuterier, ost, färdiga måltider med mera, säger Åke Larsson, vd för CC Pack.

Trågen konverteras av CC Pack och har förslutningsmaterial från Flextrus, som båda är en del av svenska AR Packaging. AR Packaging har redan inlett tester med de nya trågen tillsammans med flera stora producenter av kylda livsmedel i Europa.

Annons

Annons