Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Rottneros startar trågtillverkning i nya lokaler

Foto: Rottneros
Foto: Rottneros
Publicerad av
Simon Matthis - 11 apr 2019

Rottneros Packaging flyttade in i nya, ändamålsenliga lokaler under 2018 och har nyligen startat tillverkningen av formpressade fibertråg.
 

Den totala investeringen i den nya fabriken uppgår till ca 45 MSEK och består till större del av ett anpassat system för att bereda massa samt fyra maskiner för tillverkning av tråg. Den senaste maskinen köptes i slutet av mars och tas i drift mot slutet av 2019.
 

Efter idrifttagning och intrimning uppgår kapaciteten i fabriken till 50–80 miljoner tråg per år, beroende på storleken av producerade tråg. Trågen är främst avsedda för livsmedel samt som ersättning för engångsartiklar i plast, men även för elektronikprodukter och andra komponenter.

– Det är en mycket spännande utveckling som har skett inom Rottneros Packaging och utifrån efterfrågan på marknaden ser vi att det ligger helt rätt i tiden med hållbara produkter. Parallellt med byggnationen av fabriken har vi förstärkt organisationen och vi är nu bemannade för produktion i treskift samt en fortsatt utveckling av verksamheten” säger Nils Hauri, direktör för Innovation och strategiska projekt i ett pressmeddelande.

Annons

Annons