Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Lanserar nytt fiberbaserat sugrör

I spåren av förbud mot sugrör av plast lanseras nu pappersvarianter. Arkivbild
I spåren av förbud mot sugrör av plast lanseras nu pappersvarianter. Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 25 apr 2019

Ahlstrom-Munksjös nya lansering CelluStrawär en fiberbaserad lösning för sugrör i papper. Den erbjuder livsmedelsindustrin ett alternativ till engångssugrör i plast i konsumentprodukter.

– Ahlstrom-Munksjös CelluStraw är en lösning som vi har tagit fram speciellt för att tillgodose de olika framväxande initiativen för att fasa ut engångssugrör i plast. Genom att använda pappersbaserade material kan betydande aktörer inom livsmedelsindustrin, som snabbmatskedjor, bevisa sitt starka engagemang för miljön, kommenterar Brian Oost, VP Product Management and Marketing Food Packaging, Specialties Business Area. 

CelluStraw-sortimentet omfattar specialpapperskvaliteter som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. CelluStraw lämpar sig  bra för höghastighets konverteringsmaskiner. Materialets goda våtstyrka och mekaniska tålighet ger god produktintegritet och garanterar att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen och att de klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar. CelluStraw tillverkas av naturfibrer från hållbara källor och är ett förnybart och livsmedelssäkert material. Den rekommenderade slutanvändningen är i kalla drycker. 

Annons

Annons