Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Skogsindustrierna öppnar Brysselkontor

Foto: Skogsindstrierna
Foto: Skogsindstrierna
Publicerad av
Simon Matthis - 07 maj 2019

Nu öppnar Skogsindustrierna eget kontor i Bryssel under ledning av Anna Holmberg. Omvärldsbevakning, nätverkande och opinionsbildning står i fokus för Anna Holmberg i sin nya roll som chef för Skogsindustriernas nyinrättade Brysselkontor.

– Det ska bli mycket spännande att få ansvara för Skogsindustriernas Brysselkontor i en tid när klimatfrågorna får allt större betydelse. Jag kommer arbeta för att både skogsbruket och produkter från skogen ges goda förutsättningar att bidra i omställningen från fossilt till förnybart, säger Anna Holmberg i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att utveckla skogsindustrins position i Bryssel. EU är en viktig marknad för svensk skogsindustri, 70 procent av våra medlemsföretags produkter säljs inom den inre marknaden. Det finns en nyfikenhet på det svenska skogsbruket, den svenska skogsnäringen och hur dessa bidragit till Sveriges ledande position i EU när det gäller att båda åstadkomma låga utsläpp och välstånd, säger Anna Holmberg.

Anna Holmberg har mer än 20 års erfarenhet från skogsindustrin och kommer senast från jobbet som Energidirektör på Skogsindustrierna. Det nya kontoret är lokaliserat i Svenskt Näringslivs lokaler på Rue de Luxembourg 3 i Bryssel.

Annons

Annons