Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Ny VD och produktionsrekord på Waggeryd Cell

Foto: Waggeryd Cell
Foto: Waggeryd Cell
Foto: Waggeryd Cell
Foto: Waggeryd Cell
Publicerad av
Simon Matthis - 09 maj 2019

I början av maj tillträdde Julia Törnberg som VD för BCTMP-massaproducenten Waggeryd Cell som ägs av ATA Timber.

Julia Törnberg efterträder Ulf Karlsson som efter över 20 år som VD på Waggeryd Cell trappar ned sin  inblandning på massabruket men lämnar inte helt utan stannar kvar som senior rådgivare. Julia Törnberg har arbetat på företaget sedan 2008, först som miljöansvarig och senare som vice VD.

- Ulf Karlsson har under sin tid som VD på Waggeryd Cell byggt upp en massafabrik i världsklass. Som ägare har vi alltid haft stor respekt för Ulfs kunskap och engagemang. Ulf är utomordentligt professionell och vi vill tacka för de här åren. Samtidigt önskar vi Julia Törnberg välkommen som VD, säger Tage Andersson, grundare och ordförande för ATA Timber.

- Det är med stor glädje jag tar mig an uppgiften som VD på Waggeryd Cell. De betydande investeringar som har gjorts över åren och övrig utveckling av verksamheten har gjort Waggeryd Cell till ett av de modernaste BCTMP-bruken i branschen med en tydlig miljö-och hållbarhetsprofil, säger Julia Törnberg, nytillträdd VD på Waggeryd Cell.

Ursprungligen byggdes Waggeryd Cell för en kapacitet på 60 000 årston men efter ett omfattande investeringsprogram, vilket påbörjades tio år efter uppstarten, har produktionen stegvis höjts till dagens 175 000 ton. Nyligen lämnades en ansökan in för att öka produktionen till 250 000 årston.

- En långsiktig och finansiellt stabil ägare har gett Waggeryd Cell viktiga fördelar genom åren. De investeringar som har gjorts medför den senaste processteknologin och avsevärda kvalitetsförbättringar av slutprodukten. Frihet under ansvar präglar företagsfilosofin då ATA Timber är en omsorgsfull ägare med stor respekt för brukets ledning och organisation, säger Julia Törnberg.

Waggeryd Cell är specialiserad på tillverkning av högkvalitativ BCTMP-massa baserad på sydsvensk gran och tall.

Annons

Annons