Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Valmet levererar grönlutsklarnare till Stora Ensos bruk i Skoghall

Foto: Störa Enso
Foto: Störa Enso
Publicerad av
Simon Matthis - 27 maj 2019

Valmet kommer att leverera en OptiClear(TM) grönlutsklarnare till Stora Ensos bruk i Skoghall. Igångkörningen är planerad till våren 2020.

Ordern ingick i Valmets orderingång för första kvartalet 2019. Värdet på ordern har inte offentliggjorts.

– Valmets OptiClear kommer att öka tillgängligheten i grönlutsanläggningen och ge en renare grönlut till släckaren. Det ger i sin tur en stabilare lutcykel i bruket. Driften av OptiClear är enkel och kräver mindre underhåll i jämförelse med vår nuvarande utrustning. Utrustningen kommer också att kunna användas i  framtida utbyggnader, säger Michelle Nylander, produktionschef Power Recovery and Environment, på Stora Ensos bruk i Skoghall.

– Vi fortsätter att leverera produkter som passar våra kunders behov baserat på vår flexibla produktportfölj. OptiClear bidrar till en perfekt mix mellan investering och driftskostnad, med ett bra processresultat och minimerat underhåll, säger Patrik Lidbäck, försäljningschef, Pulp and Energy, Valmet.

I Valmets leverans ingår en ny OptiClear som inkluderar polymer station och instrumentering, elmotorer, plattformar, rör och montage.

Annons

Annons