Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Ge feedback på PEFC:s reviderade standarder!

Publicerad av
Simon Matthis - 29 maj 2019

PEFC:s internationella standarder för spårbarhet och användning av PEFC:s varumärke revideras för närvarande. Nu har alla som vill möjlighet att ge synpunkter på förslagen till uppdaterade standarder.

PEFC International bjuder in intressenter världen över att ge feedback på förslag till reviderade standarder för spårbarhet (Chain of Custody of Forest and Tree Based Products – Requirements) och användning av PEFC:s varumärke (PEFC Trademark Rules – Requirements).

Fram till den 9:e juli 2019 har alla som är intresserade möjlighet att ge synpunkter via webben. PEFC International ger också en serie webbinarier för att informera om de föreslagna förändringarna i dessa standarder.

Revisionen av dessa två standarder är en del i PEFC:s revision av alla internationella standarder, ett arbete som påbörjades under 2016.  

När det gäller spårbarhetsstandarden syftar många av de föreslagna förändringarna till att göra spårbarhetscertifieringen mer resurseffektiv och att minska dess miljöpåverkan. Förändringar i standarden för användning av PEFC:s varumärke handlar bland annat om att stärka en enhetlig användning av varumärket världen över, vilket ska göra det enklare för konsumenter att förstå vad PEFC står för.

Annons

Annons