Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Södra vinner Laddguldet 2019

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman delar ut Laddguldet 2019 till Maria Baldin och Henrik Brodin. Foto: Södra
Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman delar ut Laddguldet 2019 till Maria Baldin och Henrik Brodin. Foto: Södra
Publicerad av
Simon Matthis - 12 jun 2019

Södra har bidragit mest i omställningen till laddbara fordon och utsläppsfria transporter, enligt elkraftsbranschen. Södra vann Laddguldet 2019 i klassen företag och organisationer.

– Priset är ett kvitto på våra satsningar på fossilfria transporter, och det är roligt att det uppmärksammas. Men för att lyckas med regeringens ambition att vara fossiloberoende 2030 inom både transport- och energisektorn måste vi alla sträva efter att samverka och hitta olika lösningar, säger Henrik Brodin, programansvarig Ett Fossilfritt Södra.

Laddguldet delas ut i två olika kategorier – kommun samt företag och organisation, tävlingen ordnas av Fortum Charge&Drive tillsammans med 2030-sekretariatet, Power Circle, och Dagens Samhälle. I kategorin företag och organisation är finalisterna Lidl, Södra skogsägarna, Bright, Alpina VM 2019 i Åre och Östersund Skidskytte-VM. Samtliga finalister har bidragit till minskade utsläpp genom att driva på i utvecklingen mot en eldriven transportsektor.

– Elektrifiering är en viktig del i omställningen, och vi har arbetat aktivt för att möjliggöra pendling och arbetsresor med elbil för våra medarbetare genom att installera laddstolpar och erbjuda laddhybridbilar, säger Maria Baldin, hållbarhets- och kommunikationsdirektör.

Ett av Södras hållbarhetsmål är fossilfria transporter 2030. För att nå detta mål behövs olika tekniklösningar, där elektrifiering är en del.  

– Där det går att elektrifiera ska vi också elektrifiera. Vi måste börja se omställningen från fossil till fossilfri energi som en möjlighet och inte ett hot. Vi vill visa att man ska kunna bo och arbeta utanför städerna och använda sig av ny hållbar teknik, säger Henrik Brodin.

 

Annons

Annons