Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Bergkvist-Insjön och Siljan Group går samman

Foto: Bergqvist-Insjön
Foto: Bergqvist-Insjön
Publicerad av
Simon Matthis - 14 jun 2019

Ägarna av Bergkvist-Insjön AB och Siljan Group AB har beslutat skapa en gemensam sågverkskoncern med bas i Dalarna. Familjen Bergkvist, som ägt bolaget i fyra generationer, kvarstår som betydande delägare.

Ny huvudägare till Bergkvist-Insjön är Dilasso Timber AB, som sedan maj 2018 också äger Siljan Group AB, och tillsammans bildar bolagen sågverkskoncernen Bergkvist-Siljan med produktion i Insjön, Mora och Blyberg.

-Vi är stolta över att kunna genomföra en affär som tryggar den långsiktiga utvecklingen av verksamheten i Insjön. Bergkvist-Insjön och Siljan kompletterar varandra både vad gäller produktsortiment och marknad och tillsammans har vi dessutom en betydande råvaruorganisation i regionen, vilket gynnar skogsägarna och andra intressenter i branschen, säger Ulf Bergkvist, ordförande i Bergkvist-Insjön, i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot ett spännande jobb tillsammans med Bergkvist-Insjön, säger Jon Hansson, VD Siljan Group AB.  

Bergkvist-Insjön AB grundades i Insjön 1925 av Ulf Bergkvists farfar, Axel Bergkvist, och har sedan dess utvecklats till ett bolag med en omsättning på ca 1,5 miljarder kr och ca 200 anställda. Siljan Group AB grundades i Mora 1897, omsätter ca 1,4 miljarder kr och har ca 200 anställda.

Annons

Annons