Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Valmets nya kontor invigt

Bild: Valmet
Bild: Valmet
Publicerad av
Simon Matthis - 18 jun 2019

Förra veckan invigde Valmet sitt nya kontorshus på Lamberget i Karlstad. Byggnaden är en före detta maskinhall som byggts om för att skapa fler och modernare kontorsplatser.

Valmets platschef Malin Kilian och Värmlands tillförordnade landshövding Johan Blom klippte bandet till personalens jubel.

Ett massivt omflyttnings- och byggprojekt har föregått invigningsdagen. Det har även skett andra moderniseringar parallellt – såsom ett nytt kokerilabb, nya säkerhetslösningar på området och ny utrustning i gjuteriet. Det skriver Paper Province.

I det nybyggda kontoret sitter ungefär 300 medarbetare, men Valmet i Karlstad är mycket större än så. Mer än 720 anställda jobbar på de olika kontoren och i produktionshallarna, vilket gör Valmet till Karlstads största privata arbetsgivare. Räkna med konsulter och inhyrd personal så är det över 1000 personer som sysselsätts, enligt Paper Province.

Kärnverksamheten är att utveckla, tillverka, leverera och serva anläggningar, utrustning och processlösningar för mjukpapperstillverkare, massabruk och energiindustrin över hela världen.

– Valmet som bolag har funnits sedan 1797 och här i Karlstad sedan 1850. Idag är vi en global verksamhet med flera affärsområden. Det nyaste tillskottet är uppköpet av GL&V. Företaget blev en del av Valmetfamiljen för ungefär en månad sedan och gör oss ännu starkare inom papper och massa, säger Anders Björn, som är ansvarig för Valmets mjukpappersverksamhet globalt, till Paper Province.

Annons

Annons