Mötesplatsen för dig inom pappers- och massabranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Ahlstrom-Munksjö certifieras för komposterbart papper

Foto: Ahlstrom-Munksjö
Foto: Ahlstrom-Munksjö
Publicerad av
Simon Matthis - 03 jul 2019

Ahlstrom-Munksjö har erhållit OK Compost Home- och OK Compost Indstrial-certifieringarna från TÜV Austria för hela sitt sortiment av fettresistenta Coralpack-förpackningspapper.

Certifieringarna bekräftar att de fettresistenta Coralpack-förpackningarna går att kompostera hemma och i industrianläggningar.  

Certifieringen gör det enklare för Ahlstrom-Munksjös kunder att använda OK Compost-märkningen för sina slutprodukter, oavsett om de är tillverkare av förpackningsmaterial eller varumärkesägare. OK Compost-certifieringen är internationellt erkänd i enlighet med EU-standarden EN13432. Alla tester har genomförts av ett oberoende laboratorium som är certifierat och ackrediterat i enlighet med ISO 17025.

– Vi är extremt stolta över OK Compost-certifieringen. Ahlstrom-Munksjö är ett av de första företagen som får den här certifieringen för sina kunder som använder fettresistenta förpackningspapper. Initiativet är perfekt förenligt med Ahlstrom-Munksjös målsättning att utveckla lösningar för en mer hållbar vardag, säger Raphaël Bardet, chef för affärsenheten Food inom affärsområdet Specialties, i ett pressmeddelande.

De fettresistenta Coralpack-förpackningspappren används i förpackningar för fetthaltiga livsmedel som smör och margarin, snabbmatsprodukter och mikrovågspopcorn. Produktlösningen skyddar livsmedlen och minskar fettfläckarna på förpackningen.

Med en ytvikt från 30 till 90 gsm med eller utan våtstyrka, finns Coralpack-lösningarna tillgängliga i vita eller oblekta versioner.

Annons

Annons