Ahlstrom-Munksjö expanderar i Kina och USA genom förvärv

Ahlstrom-Munksjö har förvärvat konverteringsverksamheter i Kina och USA från Shunde Lucas and Altior Industries. Genom förvärvet kommer Ahlstrom-Munksjö ha lokal kapacitet för filterkonvertering i Kina och ett fotfäste för att öka försäljningen av övriga produkter inom Advanced Liquid Technologies. Lokal närvaro i Asien ska ge kortare leveransledtider och stärker Ahlstrom-Munksjös förmåga att ge kunderna ännu bättre service.

De förvärvade verksamheterna tillverkar filter för het matberedningsolja som används i snabbmatsrestauranger och inom livsmedelsbranschen, främst i Kina och i USA. Sammanslagningen av verksamheter förväntas ge betydande synergifördelar.

Den skuldfria köpeskillingen uppgår till cirka 11 miljoner USD.

– Det gläder mig att vårt nya fotfäste i Kina kan bidra till tillväxten för många av våra produkter inom den högattraktiva verksamheten Advanced Liquid Technologies. Dessutom fördubblar affären bolagets försäljning av friteringsoljefilter och gör oss till global ledare inom denna nisch, vilket på lång sikt ska skapa värde för våra intressenter. Vårt mål för framtiden är att fortsätta expansionen av Advanced Liquid Technologies genom organisk tillväxt och förvärv, säger Ahlstrom-Munksjös koncernchef och VD Hans Sohlström.