David Brown Santasalo storsatsar i Gällivare

David Brown Santasalo är ett av Nordens största företag när det kommer till försäljning och service av transmissioner. Vi etablerade oss i Gällivare 2016 – och i November 2020 stod vår nybyggda serviceverkstad klar.

– Den är fullt utrustad för att möta efterfrågan av lokal växellådsservice, säger Erik Larsson, verkstadschef på orten. Dessutom är vi ju nu på plats och kan snabbt vara ute hos kund då vi erbjuder 24h service.

Det har gått fem år sedan David Brown Santasalo, DBS, valde att öppna en serviceverkstad i Gällivare. Erik Larsson, verkstadschef på orten, arbetade i företagets verkstad i Göteborg när han fick förfrågan om att vara med och starta upp verksamheten i Norrbotten. Företaget önskade att ha någon på plats som kände DBS sedan tidigare och hade rätt kompetens.

– Kombinationen av att bli ansvarig för en verkstad och livet i Gällivare, som passar mitt intresse för friluftsliv och natur, gjorde att jag tackade ja.

 

bild
David Brown Santasalo Sweden´s team i Gällivare. 

 

DBS har sedan många år servat kunderna i norra Sverige, från Göteborg eller Finland, men då inte kunnat erbjuda det nära samarbete och den service som flera kunder efterfrågade. DBS arbetar globalt med tillverkning, försäljning, installationer samt reparation och service av industriväxellådor och kuggkransar. I Gällivare ligger stort fokus på serviceverksamheten där man erbjuder service på alla märken.

– Vi har haft en stark tillväxt sedan starten och idag har vi fyra anställda servicetekniker. Vi servar främst gruv – och pappersindustrin, men erbjuder även vår service till andra industrier. Tanken med med vår serviceverkstad i Gällivare är att vi ska täcka in Nordnorge och norra Sverige, säger Erik Larsson.

 

bild
Bild: David Brown Santasalo

DBS startade sin verksamhet i Gällivare genom att hyra in sig hos ett annat företag. På grund av den högra efterfrågan på växellådsservice tog de ganska snart över lokalen men började under 2019 att bli trångbodda. Under början av 2020 påbörjades därför arbetet med att bygga en ny serviceverkstad på 1 000 kvadratmeter.

– Vi flyttade in i slutet av november och har nu helt andra förutsättningar. Verkstaden är 300 kvadratmeter större än vår förra lokal och vi har utrustat den för att kunna ta större växellådor. Vi har även satsat mycket på trivsel för vår personal, säger Erik Larsson.

Men det är inte bara i Sverige som det rör på sig för det internationella bolaget. I Jyväskylä, Finland, bygger DBS just nu en toppmodern tillverkningsanläggning. Den kommer att stå klar i oktober 2021 och målet är att skapa en förbättrad service för kunden genom betydligt kortare leveranstid för växelkomponenter, kugghjul och kompletta växellådor i både Europa och världen.

– Det går även spikrakt uppåt för oss i Gällivare. Vi erbjuder en kompetens som tidigare inte fanns på plats och det känns bra att vi kan göra skillnad och hjälpa våra kunder i Norrbotten, stora som små, säger Erik Larsson.

Om David Brown Santasalo

Det internationella bolaget David Brown Santasalo arbetar med försäljning, reparation och service av industriväxlar (kraftöverföringar) och kuggväxlar. I Sverige finns DBS i Göteborg, Gävle och Gällivare.

 

bild