En global verksamhet med många möjligheter att utvecklas

Robin Ivarsson har jobbat på Valmet sedan 2020 och har flera års erfarenhet av att arbeta på pappersbruk.

Sommaren står i antågande och på Valmets kontor i Karlstad börjar trädgården komma till liv igen. Där har också Robin Ivarsson sin bas, men han har världen som arena när han och hans team servar Valmets kunder.

Valmet är en ledande global utvecklare och leverantör av processteknologi, automation och service för massa-, pappers- och energiindustrin. De har omkring 17 000 medarbetare runtom i världen som arbetar nära kunderna och är engagerade i att förbättra kunders prestanda – varje dag. I Sverige har Valmet omkring 1600 anställda, och finns på flera olika orter, där Karlstad, Sundsvall, Göteborg är de största kontoren.

På kontoret i Karlstad arbetar Robin Ivarsson som chef för Agreements & Life Cycle Services samt Commissioning & Startup. I sin roll är han bland annat ansvarig för ett globalt start-up-team.Teamet består av 20 start-up ingenjörer och 9 seniora processingenjörer från olika delar av världen, som arbetar med processoptimering, troubleshooting och uppstarter av Valmets massa- och pappersprodukter hos kunder ute i världen.

- Mitt uppdrag är att se till att vi har rätt kompetens på rätt plats i alla våra pågående kundprojekt för att hjälpa våra kunder att starta upp våra produkter, alltifrån mindre maskiner till hela massa-linjer.

Som start-up ingenjör arbetar man i större och mindre team hos många olika kunder i och utanför Sverige. Start-up projekten är väldigt varierande ifrån mindre komponenter till hela massalinjer. Alltid i nära samarbete med kundteamet på site från start till mål.

En av utmaningarna i Robins roll är att förutsättningarna kan snabbt ändras, till exempel kan tidplaner ändras med kort varsel. Då är det viktigt att vara lösningsinriktad och ibland kreativ för att kunna anpassa och fördela om resurserna på ett bra sätt, så att det passar för kunderna och för verksamheten.

Robin beskriver att även om det är utmanande, är det också en del av tjusningen i arbetet med start-up, att man behöver kunna vara kreativ och snabbt hitta lösningar, och att det är väldigt berikande när man hittar lösningar som funkar bra och som gör kunderna nöjda.

Robin har arbetat inom Valmet sedan 2020 och har från början en civilingenjörsutbildning med inriktning papper och massa och har flera års erfarenhet av att arbeta på pappersbruk.

bild
Robin Ivarsson.

- Jag uppskattar att det finns många olika möjligheter att utvecklas i sitt yrke. Det ger bra förutsättningar att ha en lång karriär på ett och samma företag och ändå kunna prova på många olika saker.

Många möjligheter att utvecklas på Valmet

Robin beskriver att Valmet är ett stort globalt företag, och att det har många fördelar. En av dem är att medarbetare har flera olika möjligheter till att utvecklas inom företaget, genom till exempel jobbrotationer på andra Valmetenheter i världen, eller genom att prova på nya tjänster. Valmet levererar från ax till limpa, vilket innebär att det finns många olika roller att utforska.

- Det är kul att se att man ser nyttan i organisationen av att medarbetare har lärt känna flera olika delar av företaget och får därför en bredare förståelse för hela verksamheten.

bild
Robin har sin bas på kontoret i Karlstad, men arbetar med kunder i alla världens hörn.

På jakt efter nya talanger till Valmetfamiljen

Valmet välkomnar alltid nya talanger och vi har många lediga tjänster att välja bland. Väcktes intresset kring just start-up, så söker Robin just nu förstärkning till sitt team. Mer information hittar du via länken nedan. Läs mer och ansök till tjänsterna här.

- I rollen som start-up ingenjör får du möjlighet att få riktigt bra erfarenheter av hela kedjan och en bra grund att stå på inför framtida roller inom pappersbranschen.

Läs mer om Valmets lediga tjänster Vill du bli en del av Valmetfamiljen, men drömtjänsten är upptagen? Tveka inte att skicka in en spontan ansökan! På valmet.com hittar du mer information om hur det är att arbeta på Valmet och lediga tjänster. Länk till Valmets karriärsidor.