Zhoukou Xuwang, Kina, startar framgångsrikt två korslappade spunlace-linjer from Andritz

neXline spunlace eXcelle är premiumlinjelayouten som kombinerar mycket hög kapacitet på upp till 25 000 t/a och låg energiförbrukning. Den erbjuder omfattande lösningar och ger sina slutanvändare en konkurrensfördel, såsom fiberbesparingar och tygjämnhet, tack vare neXjet-injektorerna. Foto: ANDRITZ

Zhoukou Xuwang Co., Ltd. har framgångsrikt startat upp två nya ANDRITZ neXline spunlace-linjer vid sina anläggningar baserade i Henan-provinsen, Kina.

Genom att kombinera utrustning från aXcess- och eXcelle-serierna är båda linjerna dedikerade till produktion av spunlaced tyger på 30 till 120 gsm gjorda av viskos- och polyesterfibrer.

Betjänar premiumproduktmarknaden

ANDRITZ-designen kommer att tillåta Zhoukou Xuwang att betjäna premiumproduktmarknaden, särskilt för premiumhygien och tekniska våtservetter, i Kina.

ANDRITZs leveransomfattning för de två linjerna inkluderade:

aXcess öppnings- och blandningssystem

högpresterande eXcelle-kort och korslapp

robust aXcess CA25 kardmaskin

effektiv Jetlace Avantage hydroentanglement enhet

Denna konfiguration kommer att göra det möjligt för Zhoukou Xuwang att tillverka högkvalitativa produkter samtidigt som råvaruförbrukningen minskar.

Dessa mål möjliggörs ytterligare av installationen av en ANDRITZ Asselin-Thibeau tvärlapp PRO35-140, som genererar en enhetlig profil över hela banans bredd.

Högpresterande MD/CD-förhållanden

Trots de svåra omständigheterna och störningar i försörjningskedjan relaterade till Covid-krisen, installerades båda spunlace-linjerna smidigt och i tid. De gick snabbt in i kommersiell produktion, med en linjehastighet på upp till 100 m/min och ett högpresterande MD/CD-förhållande.

Chen Xiangyong, VD för Zhoukou Xuwang, kommenterade:

- Tack vare de innovativa lösningarna från ANDRITZ har vi byggt en helt anpassad spunlace-linje. Detta kommer att tillåta oss att tillfredsställa våra kunder med högkvalitativa spunlace-tygegenskaper för produkter i toppklass utan att kompromissa med flexibiliteten eller prestandan hos våra linjer.

Källa: Andritz