Karlstad universitet får professur inom barriärforskning

Foto: Paper Province

Peter Rättö från Innventia har nyligen blivit adjungerad professor vid Karlstads universitet, KAU. Professuren ska stärka Innventias arbete med att bedriva bestrykningsforskning i pilotskala och  kompletterar samtidigt KAU:s forskning inom barriärer.  

Karlstads Universitet har genom Lars Järnström en väl utvecklad forskningsverksamhet inom barriärbestrykning, som kompletterar Innventias barriärforskning. Dessutom har universitet ett gott samarbete med UMW Coating, maskintillverkare för bestrykningsanläggningar, som har en pilotbestrykare.

– Innventia har behov av att bedriva bestrykningsforskning i pilotskala och nu får vi möjligheten att komplettera vår forskning inom barriärer på ett väldigt trevligt sätt, säger Peter Rättö.

Peter kommer att arbeta 20 procent för Karlstads universitet som professor, vilket innebär undervisning, handledning av doktorander och ett aktivt arbete med forskningen vid universitetet.

– Vi är glada över att få ett närmare samarbete med universitetet. Det gör att vi har bättre möjligheter att samverka inom forskning, både gällande utförande och framtida forskningsansökningar. Några av våra största kunder har dessutom betydande verksamhet i regionen, vilket bidrar till stärkt samordning inom forskningen, säger Peter Rättö.

Professuren finansieras av KK-stiftelsen och Karlstads universitet.