Norra Skog i fördjupat samarbete med Inlandståg

Foto: Norra Skog

Skogsägarföreningen Norra Skog och logistikföretaget Inlandståg meddelar att de har fördjupat sitt samarbete inom transporter. Avtalet innebär att Inlandståg blir Norra Skogs primära leverantör för leveranser på tåg av rundvirke. Inledningsvis omfattar avtalet minst tre omlopp per vecka bland annat från Storuman, Hissmofors, Sikås, Bastuträsk och Ånge till framför allt Husum.

- Det här är verkligen helt rätt utefter våra medlemmar behov. Norra Skog är verksam över halva Sveriges yta och Inlandståget ger oss en flexibilitet att styra volymerna till de kunder som behöver den bäst, säger Patrik Jonsson, virkeschef vid Norra Skog i ett pressmeddelande.

- Norra Skogs logistikbehov går till många mottagare i Norra Sverige men framför allt till de tre egna sågverken och till Husum Pulp AB där vi är delägare. Inlandstågs investering i ERTMS möjliggör transporter till Husum men det är också en viktig del för att Norra Skog ska kunna styra volymerna till föreningens andra kunder av både timmer- och massaved, säger Patrik Jonsson.