Kåge Såg får digital anslagstavla

Foto: Morguefile

Kåge Såg arbetar med ett utvecklingsprojekt tillsammans med DataPolarna i Skellefteå AB om införandet av en digital anslagstavla. Det skriver Norra i ett pressmeddelande.

– Det handlar om en slags digital anslagstavla eller uppgiftsskärm som går under arbetsnamnet SIDO, eftersom den kommer att bli en del av SawInfo som DataPolarna jobbat med under flera år, säger Johan Oja, sågverkschef vid Kåge Såg, i ett pressmeddelande.

Enligt Oja är de befintliga underhållssystemen som finns idag för maskiner, reservdelslistor och annat lite väl komplexa. Därför började han fundera på att hitta en enklare lösning för framförallt återkommande rutiner som ska göras dagligen, veckovis eller månadsvis.

Tanken är också att kunna lägga in olika typer av checklistor, som man kan gå igenom vid driftsstopp, för att vara säker på att man gjort alla insatser man behöver inför igångsättandet.

Förhoppningen är, enligt Norra, att man inom en ganska snar framtid kommer att kunna se de digitala uppgiftsskärmarna på centrala ställen inom sågverket; i kontrollrum, fikarum och andra platser där människor ofta befinner sig eller passerar.